Lin och trasor

Mitt sådda spånadslin har mognat, och nu är det skördat, dvs ”ryckt” – man rycker upp hela plantan med roten – och hänger på tork. Jag hoppas kunna frörepa allt idag så att jag får nytta av linfröna och inte mössen när skörden ska läggas på gräsmattan för landrötning i några veckor. Detta görs för att ytterveden på varje strå ska ”ruttna” och bli lätt att avlägsna i jakt på själva linfibern innanför.

Mattabletterna, som varit på gång i lilla vävstolen sedan ett år tillbaka, är nu äntligen färdiga. Nu är de fållade, tvättade och manglade för vidarebefordran till Slöjdens Hus i Skövde. Där har utställningen ”Vävrosengång” vernissage på lördag 4/9. Så bra det passade då att Torsövävarna, vävstugeföreningen, ska ha sin höstkick-off just den dagen och kan starta med besök på utställningen!

Det här inlägget postades i Inspiration, Linberedning, Torsövävarna, Trädgårdsslöjd, Utställningar, Vävning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *