Sommar i trädgård och ateljé

 

Plädräckan återkom raskt från utmärkt beredning på Vävhalla i Skåne, och nu är varje pläd precis sån mjuk och fluffig som jag önskade!

 

En omgång randiga plädar, här till vänster, och en omgång rutiga vävda i en annan teknik, när nedan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu är ny varp pådragen igen. Den här gången blir det två sängmattor i vitt, endast 55 cm breda för att passa i rummet de är avsedda för. Och det är inte hemma hos oss – här är det ju bl a hundarna som styr vad som är lämpligt och inte….

 

 

 

 

 

I trädgården har mitt spånadslin inom Hemslöjdens projekt #1kvmlin blommat färdigt, med ljuvliga blå blommor som kunnat beundras endast på förmiddagarna för sen faller kronbladen. Nu har det bildats fina frökapslar. Linum usitatissimum, det mest användbara, enligt Carl von Linné.

Det här inlägget postades i Trädgårdsslöjd, Vävning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *