Plädfinal i grönt

Sista pläden av mina fyra drällplädar blir i gröna milda nyanser. En del är växtfärgat av mig på en kurs i Odensåker 1981 – en oförglömlig dag med andra textilintresserade kvinnor runt eldar vid ån Tidans strand. Min första introduktion till textil kvinnogemenskap med mycket skratt och glädje.

Så härligt att garnet kommer till nytta nu äntligen!

 

 

 

Nu ska vävstolen strippas igen på åtminstone två av de sex tramporna och fyra av de 12 lattorna i den här uppsättningen, för nu är det planerat 4 skaft och trampor för tre trasmattor som jag ska roa mig med under sommaren – när det förhoppningsvis faller lite regn på mina odlingar och inomhusverksamhet är att föredra…

 

Och nu har jag alltså två rullar med plädar att skicka på beredning, dvs professionell uppruggning. Spännande!

 

Även i år ska jag delta i Hemslöjdens och Västra Götalandsregionens projekt ”1 kvm lin 2021”. Förra året grodde inte ens den matsked frön jag fick och sådde, men skam den som ger sig….

På den här förberedda kvadratmetern ska jag så, och i Småland lär den bästa tiden vara mellan LINnea-dagen 13 maj och CaroLINa-dagen 20 maj, säger di gamle. Här i Västra Götaland lär Erik-dagen 18 maj vara det som ska ge bäst groning så jag får hålla mig i skinnet ännu två veckor!

Men ”utslaget långt hår” och ”vit särk” som skrocket rekommenderar är inget jag ska ta på allvar. Mitt kortklippta rufs är ju alltid ”utslaget”, och det får duga med trädgårdsbyxor som vanligt!

Det här inlägget postades i Inspiration, Trädgårdsslöjd, Vävning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *