Många bollar i luften, igen

Torsövävarna flyttar till våren från sin nuvarande lokal i Gamla affären mitt på Torsö hem till vår ombyggda verkstad i Brommösund! Förutsättningarna och förhållandena har förändrats i den gamla lokalen så att en flytt till annan lokal kändes nödvändig.

Mannen i mitt liv insåg dessutom att hans ork inte längre medger arbeten som kräver gigantiska bearbetningsmaskiner för trä. Så han erbjöd sig att flytta ut, från det ursprungliga dubbelgaraget, till den intilliggande tidigare dubbelcarporten i andra delen av byggnaden, och där har vi nu låtit iordningsställa två rum, en ”verkstad” med pelarborr, bandslip, mm mm, och handverktyg, snidarverktygsskåp och tre hyvelbänkar/snidarbänkar, och en ”urverkstad” där han pillar på klockor, dragspel, fiol och ibland bara kontemplerar. Stora fönster mot sydväst ger optimalt ljusinsläpp!

Och efter nyår fortsätter ombyggnaden med iordningställande av hans tidigare verkstad till att bli vävstuga, med toalett (mulltoa!), pentry, mörkt/svalt garnförråd, och troligen plats för 9-10 vävstolar. Värme får vi av en nyinstallerad luftvärmepump, plus den underbara lilla kaminen för vedeldning, där mannen tidigare snabbt gjorde sig av med sina misslyckade alster…. Vedklampar har vi så det räcker för en hel generation, tror jag!

Även om vi har anlitat hantverkare till själva byggnationen (Torsö Bygg- & Service, rekommenderas varmt!) är det mycket sorterande och kånkande till behålla-sälja-kastahögarna, och hittills har vi nog kört fullastade släpkärror 7-8 gånger till Bångahagens avfallsstation i Mariestad. Samt haft besök av en hel rad trevliga spekulanter/köpare av våra överloppsgrejer.

Och så pågår vävning såväl här hemma i ateljén som i vävstugan, och hösten kräver en del insatser i trädgården. Lille Viktor, yngsta dvärgschnauzern, har hittat ALLA grävlingens ingångar i våra staket (under staketet!) och rymt ett otal gånger till friheten i närområdet. Och återbördats av en bålgetingliknande matte. Så när förra veckan bjöd på en ordentlig förkylning blev det nödvändigt med totalstopp i maskineriet några dagar, men nu börjar jag vara på banan igen! Jag, och mina vävkompisar, ser verkligen fram emot flytten hit, nångång i mars-april 2020!

Det här inlägget postades i Torsövävarna, Vävning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *