Vad rätt du tänkt fast det vart fel, nr 2

När jag för många år sedan sökte en kompis per telefon svarade hennes lilla dotter: ”Nä mamma är inte hemma. Hon är och stickar med krusigt garn.”

Min kompis var på syjunta där dom hade så kul och pratade och skrattade så hon fick repa upp det felstickade varje gång och sen sticka med ”krusigt garn”…

 

Nu får jag snart väva med krusiga trasor för jag väver baklänges, dvs repar upp! Kunden hade per sms uppgivit önskad mattlängd till 3,20 m per styck för dom tre mattorna. Men vid ett underhandsbesök i min verkstad i sommar kom hon på att det nog var fel. Efter kontrollmätning i hennes kök ändrades måtten till 2,20 m per matta.

Jag var tack och lov sen med hennes beställning (dom hade ju kunnat vara färdiga!). Jag hade bara hunnit väva på den första mattan och får repa upp från mina vävda 2,90 ner till ca 2,25, väva 3 cm fåll – för 2,20 färdig och nedklippt behöver jag väva ca 2,26-2,30 – och sen fortsätta med hennes två ytterligare mattor.

Så jag får väva ”med krusiga trasor”! Huvudsaken är ju att mattorna blir fina och att kunden blir nöjd!

Det här inlägget postades i Torsövävarna, Vävning, Vävskola - hur man gör. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *