Jodå, vävningen pågår fortfarande….

Sen ett helt år tillbaka har jag inte uppdaterat bloggen – brrr! Men som alla vet så kom en pandemi över oss, och även om vi här hemma hittills varit förskonade från covid-19 så har vi förstås påverkats, som alla andra.

Torsövävarnas flytt till våra lokaler här hemma blev av helt enligt plan i slutet av februari, men sen fick vi ju pausa all verksamhet från 13 mars till 3 september. Jag måste erkänna att luften gick ur mig totalt i det läget – så mycket engagemang och ansträngning under större delen av 2019, och sen blev det ett sånt antiklimax! Men under vävstugestängningen använde jag tiden och frånvaron av väverskor till att renovera alla fönster i lokalen, ett i taget inne i vår tvättstuga, och det var ju spännande med oljning, kittning, grundning och målning. Mitt mantra blev ett citat av Pippi Långstrump: ”Det har jag aldrig gjort förut, så det ska säkert gå bra!” Och bara man håller på så blir det ju klart, så småningom…

Sen i början av september startade vi upp verksamheten igen, när skolstarten inte visade sig medföra någon akut ökning av smittan. Och nu, i början av november, har vi fått stänga ner igen, i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer för möten mm inomhus i trånga lokaler. Surt men nödvändigt.

Min egna vävning har varit på total paus under hela den här tiden. Först igår började jag åter sy samman trasor för att väva ner resterande oblekt mattvarp – tänker mig en turkos matta med kornblå smala rutor på, som en kombination av dessa båda mattor kanske!

Det här inlägget postades i Torsövävarna, Vävning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *