Mjuk är ullen, mjuk blir jag i sinnet

IMG_2644Nu ska det bli ullplädar, efter kämpandet med superbreda mattan. Lite snällare mot kroppen, lite mjukare material. ”Fös-väv” kallar jag plädvävning och gardinvävning. Inget slående med slagbommen – man föser intill inslaget!

Det är så trångt i vävstugan, och jag ville slippa momentet att nysta upp ullgarnet från härvor till rullar. Istället varpade jag direkt från härvan, med hjälp av mina två nystvindor. Och dom passade perfekt att sätta upp på räcket till min lilla förstukvist på vävstugan, och så varpan på fikabordet! Ljuvligt sommarväder blev det, och en ren njutning att jobba utomhus…

IMG_2647 IMG_2649Efter förskedningen, då jag ser till att breda ut varpen till den bredd den ska ha i vävstolen, var det dags för pådragning, och det klarar jag på egen hand med min pådragningsknekt, där mothållet istället för tre starka damer är tre plastdunkar (för bensin, tror jag) med rätt vattenmängd i för identisk tyngd. Funkar perfekt, och jag får ett ordentligt work out-pass på köpet.

IMG_2646

 

Sällskap hade jag också, men lilla Daisy sov gott i sin bädd medan jag slet och svettades…

Det här inlägget postades i Ergonomi, Torsövävarna, Vävning, Vävskola - hur man gör. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Mjuk är ullen, mjuk blir jag i sinnet

  1. Lotta skriver:

    Ja nu fattar jag bättre men inte helt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *