Vårvinterns fröjder

Efter den gröna beställda mattan fortsätter jag med en beigemelerad med svarta viggar. Den har summit runt i mitt huvud i några år, och nu hade jag hittat lämpligt material! Så roligt att se den växa fram.

En enfärgad smal trasa och en melerad lika smal tillsammans bildar botten i mattan. Förutom viggarna låter jag kypertstrukturen byta riktning vid varje vigg för att förstärka rörelsen. Blir spännande att se på golvet sen!

Samtidigt startar jag på nästa beställningsprojekt genom att göra ytterligare en skiss till kunden i Stockholm. I deras 1700-talslägenhet samsas äldre möbler med kromade svartklädda barstolar, och det blev inspiration till skissen nedan – som kunden också godkände. Det blir nästa uppsättning i stora vävstolen.

Ljuv blommig tapet, dovt gröna och engelskt röda partier på vägg och möbler, som svartklädda moderna barstolar – underbar kombo som mattan försöker fånga.

Samtidigt fortsätter jag på damastvävningen i Torsövävarnas vävstuga, varghanddukar i diverse färger, och regnbågshanddukarna i våffelväv i min minsta lilla vävstol. Variation är bra för ergonomin, säger min fysioterapeut!

Det här inlägget postades i Ergonomi, Inspiration, Uncategorized, Vävning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *