Ateljén flyttad – och nytändning i produktionen

Under hösten har vi flyttat vävateljén från den separata byggnaden på tomten till vårt bostadshus övervåning, eftersom TV’n där skulle ner på nedervåningen. Att dagens elkostnader gör denna flytt till en post på pluskontot behöver väl knappast påpekas, även om det inte ursprungligen var huvudanledningen… Temperaturen i tidigare vävateljén, numera gästhuset, behöver ju inte överstiga 16 grader, så länge vi inte har gäster där!

Nu har jag båda mina vävstolar i ett rum med en materialhylla emellan, och dessutom plats för ett jättestort arbetsbord, sammanfogat av två skrivbord från nedervåningens ”kontor” som nu blev TV-rum. Allt är återanvänt, ingenting har vi behövt skaffa nytt, det gällde bara att ge sakerna en bättre funktion.

I lilla vävstolen sitter en handduksväv i rutig teknik som möjliggör många olika färger på handduk i samma uppsättning.

I stora vävstolen är förberett för pådragning av en svart mattvarp, där en beställningsmatta ska bli till.

Vid arbetsbordet har jag både en syplats och en plats, mitt emot, för annat förberedelse- och avslutningsjobb med mina vävar. Utan att behöva trängas med mig själv!

Det här inlägget postades i Ergonomi, Sömnad, Vävning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *