Dygnet har 24 timmar….. inte mer!

Detalj av broderietDygnet här i Brommösund har verkligen bara 24 timmar, här också. Jag har försökt tänja och tänja, orka mer och sova mindre, men det är bara att gilla läget.

Hundarna, våra älsklingar, vill ha sin långpromenad, som ju är andningshål och ryggsträckare även för mig.

Åkerfräken växer i varenda rabatt här, och ska man bli av med den, säger experterna, så får man byta trädgård. Och det vill jag ju inte, så jag tar bort och tar bort och tar bort. Och tomater, gurka, melon, paprika och chili i växthuset ska vattnas och pollineras, och utplanteringsväxterna avhärdas, dvs ut på morgonen och in på kvällen. Och så har sniglarna vaknat, mördarvarianten…. Som jag ”mördar”.

Och så har vi haft fibergrävare här, och jag lekte fibertekniker och monterade utvändig och invändig box på väggen i väntan på ”svetsning” och ”blåsning”. Där gick det åt en del otryckbara invektiv, vill jag lova.

Och så har jag organiserat ett litet 50-årsjubileum för studentexamen i vår klass LIII3 latinlinjen på Falköpings Högre Allmänna Läroverk. Vi tog examen i maj 1967, och ska träffas igen 7 juni. Det blir jättespännande – några av oss har träffats för 25 år sedan, men några har jag inte sett på 50 år…!

Så om jag dessutom ska laga lite mat, äta, handla ibland, dammsuga  n å n g å n g  på sex veckor, se Rapport halv åtta och sen hinna sova lite, så blir det ingen tid kvar till produktion i verkstaden just nu.

Så vi har bestämt oss för att lämna återbud till planerat deltagande i hantverksutställningen på Nationaldagen 6 juni. Jag hade tänkt ha några aftonväskor klara tills dess, men det går inte. Det får bli hos Lisas Trädgård i Sjöängen på Öppen Trädgård den 2 juli istället. – Man måste unna sig att njuta lite av försommaren, också!

Det här inlägget postades i Broderi, Ergonomi, Inspiration, Trädgårdsslöjd, Utställningar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *