Paus i vävandet när kylan hotar

Morgonens väderleksrapport gjorde att jag prioriterade om dagens arbetsinsats. Fint väder idag, kyla, nederbörd och kanske snö kommande tre dagar! Vävstolarna fick vänta medan jag klippte ner perenner, räfsade lövmassor och la på rabatterna, monterade bort robotklipparen ”Krokodilen” från sin laddstation och lyfte in i bastun, samt spolade ren Klippo-klipparen undertill. När mörkret fallit stod jag i ytterlampans sken och torkade rent drivhjul och ytterhölje. Till sist kopplade jag loss den sista trädgårdsslangen från sin kran och bar in hela nystanet i skjulet, undan frosten.

Avslutningsvis, eftersom det nu redan var becksvart och jag inte hann mera, fick kvarvarande pelargoner flytta ihop uppe på vävstugans förstukvist med en kasserad wiltonmatta som täcke för natten. När jag kom in i köket hade temperaturen fallit under nollstrecket.

Och nu, några timmer senare, är det redan -3,4 grader. Påsen med äpplen som hängt på vädringspinnen på vår förstukvist, undan glupska koltrastar och skator runt trädet, fick just komma in i farstun över natten. Brrr – nu kommer vintern, efter en lång och ljuvligt mild höst. Och det känns ganska okej, faktiskt. Imorgon blir det vävning, julmatta ”Lingonkrans” i stora vävstolen, och solvning av halvlinneservietter i den lilla. – Älskar detta livet!

Det här inlägget postades i Inspiration, Trädgårdsslöjd, Vävning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *