Färgkoordination och bred vävning

Nu är jag igång med matta nr 2 till Torsö kyrka!

Tanken med färgen är att mattan ska förstärka den befintliga mattan från Ateljé Tre Bäckar i Varnhem, vävd av legendaren Agda Österberg, som ligger framför koret. Samtidigt ska min matta harmoniera med aprikos/persikofärgen på kyrkbänkarna.

Vävningen är inte helt lätt – i vävstolen är mattan 147 cm bred (för att sen bli ca 140 cm när den är nerklippt), så f n kasar jag på rumpan fram och åter på vävpallen för att nå i bägge sidor med mattskytteln. En ”pallsläde” är beställd för att underlätta men den dröjer några veckor till. Med en sån hoppas jag kunna åka fram och åter i sidled under vävningen. Och på fredag ska jag till rehab för att få hjälp med vänster handled som har börjat protestera.

Men det är ju så roligt och inspirerande att se mattan växa fram, och föreställa mig den på plats i kyrkan!

Det här inlägget postades i Ergonomi, Inspiration, Vävning. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Färgkoordination och bred vävning

  1. Oddveig skriver:

    Så utrolig fine farger på denne matten 🙂 Jeg har akkurat laget en svart renningsflette (varpflätta) , og vil nok bruke din matte som inspirasjon når jeg skal velge farger å veve med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *