Gummibandet är uttänjt

Nu har det varit mycket här ett tag. Vigg-mattan i stora vävstolen har fått en paus. Gräset har fått växa som det vill. Hundarnas pälsar också. Flera varg-handdukar ligger nerklippta men väntar på fållning. Så vad håller jag på med?

Uppdaterar miljön i vårt nya Gästhus Jivelund! Sedan mars månad har jag målat panelväggar och fönstersmygar/bågar vita, målat väggskåp och en stol blå, byggt en platsbyggd säng och målat den blå. Jag har slipat mitt tidigare sybord, och lackat det så att det platsar som matbord. Jag har sytt och satt upp gardiner och ett sovalkovsdraperi. Nu senast har jag sytt mattabletter av resttyger från mitt lager i rätt blå nyans. Snickaren och rörmokaren har varit här och jobbat, och imorgon kommer elektrikern och fixar det sista ”externa”. Sen är det bara mitt avslutningsjobb kvar: garderobsstänger till garderober som inte görs längre – måste jag fixa av rundstav och något smart fäste. Altanräcket ska tvättas, skrapas och målas vitt. Och så köpa en hängpelargon! Plus uppdatera informationspärmen jag gjort, med en engelsk version.

Sen kan vi välkomna våra första gäster, från Tyskland, den 18 juli!

Så vaddå ”gummiband”? – Jo vi jobbar och anstränger oss och sträcker och sträcker på vårt mentala och kroppsliga gummiband till den milda grad att det riskerar att antingen bli uttänjt, eller i värsta fall brista.

För att förhindra i alla fall detta sista bokade jag idag Veteranpoolen för att klippa vår hagtornshäck. Detta ska göras midsommarveckan varje år, men jag hann/orkade inte. Och plötsligt insåg jag att jag inte MÅSTE vara duktig och göra allt själv.

Nu ska jag istället lägga tid på att klippa/trimma våra båda hundar – det är hög tid!

Och ta mig tid att bara sitta på altanen och njuta av sommaren vi fått. Viggmattan roar jag mig med när det kommer en regnskur!

Det här inlägget postades i Gästhus Jivelund, Inspiration, Vävning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *