För mig själv….

Mormors och morfars salongsmöbel från NK:s möbelsnickeri i Nyköping beställdes 1924, och fick handvävt tyg från Nyköpings Hemslöjd. Att det tyget är bitvis helt slut är kanske inte så konstigt. Nu ska jag väva nytt!

Originalbindningen ska jag behålla, men med lite modernare färgsättning. För att göra en vävnota räknar jag trådar och inslagsfärger med hjälp av en lupp, och för över resultatet till ett rutigt papper.

 

 

Efter noggrann garnberäkning köper jag in allt material och kan äntligen sätta igång!
Spännande! Jag ärvde möbeln när mormor dog 1986, och har haft den här planen i säkert 20 år redan. Och nu äntligen!

Det här inlägget postades i Salongsmöbeln från 1924, Vävning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *