Ullmatta på försök

”Mattullgarn” som ingen jag frågat i branschen har sett tidigare. Min systerdotter Åsa har får och lät ullen spinnas till dels stickgarn, dels mattullgarn, och nu ska jag väva mattor åt henne som 40-årspresent! Ullen är spunnen runt en kärna av jutegarn, eller om det var hampa. Jag började med ett prov 70×50 cm på en svart mattvarp jag hade kvar, och det blev tjockt, stabilt och ganska vackert med kypertbindningen som växlar riktning. Hur hållbarheten är återstår ju att se. Den ska hon i alla fall ha under sitt skrivbord. Nu har jag satt upp mera svart varp och går loss på den stora mattan, 70 x 300 cm. Spännande!

Det här inlägget postades i Inspiration, Vävning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *