Svalare inne än ute….

IMG_0580
För närvarande, i den här olidliga och långvariga hettan, är det faktiskt svalare i min vävateljé än utomhus. Med korsdrag genom öppna fönster och dörren blir det riktigt svalt och skönt att väva lite beställd matta! Färgerna är bestämda av en väggdekoration i kundens gästsovrum – spännande kombo!
IMG_0581
I lilla vävstolen har jag lyxat med ett möbeltyg till oss själva. Den blå färgen är samma som väggarna i vår entré där det står en soffa för skopåtagning och viloplats för hundarna. Nuvarande fårskinn från brorsans besättning i Gränna känns onödigt lyxigt, så jag gör ett halvylletyg till en dyna. Varpen räcker även till kuddar med lammullsinplock i andra färgställningar!

 

IMG_0567 IMG_0568 ERVO3842 Renovering av fållad matta – det fick bli bandkantning förstärkt med zig-zagsöm på maskin.

Det här inlägget postades i Inspiration, Skötsel och underhåll, Vävning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *