Skisser

Mattskisser

Vävandet föregås oftast av en skiss. Dels för att kombinera färger och ränder, eller som i den allra vänstraste, rutmönster, dels för att ”se” mattan innan den påbörjas. – Mera svärta i början och slutet kanske, eller ett större/mindre parti ljusgrått i mitten – sånt avgörs med hjälp av skissen innan jag beräknar materialåtgången för varje färg.

Det är inte alltid som akvarellpapper kommer till användning, utan det kan ofta bli på baksidan av ett nyss uppsprättat räkningskuvert… Skapandet pågår som sagt inte bara i vävstugan, utan lika ofta bredvid tekoppen på köksbordet! Och så bollar jag förstås idéer och skisser med min man Olle som är den av oss som har någon som helst formell utbildning i ämnet färg och form!

Det här inlägget postades i Vävning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *