Vardagstankar från vävstugan

Aprilsolen lockade mig ut från vävstugan idag, och in i tvättstugan för att skola om mina frösådder. Den svarta mattan fick vänta lite, liksom ryggsäcksbroderiet.

Det är viktigt att variera arbetsställningen, för efter två timmar med broderinålen knyter sig övre ryggmuskeln. Då kan det  hjälpa med en timmas mattvävning. Men ibland måste jag ta en helpaus, som idag.

När en mattväv är på gång tänker jag ibland på tidigare, som den här: ”Lingon & Blåbär”. Min hittillsvarande favorit, såld sedan länge, men oupphörligen i mina tankar. Börjar med bred blå rand och smal röd, för att successivt övergå i tvärtom, dvs bred röd och smal blå.

Det här inlägget postades i Ergonomi, Vävning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *