Mattorna på plats!

Igår, vid Emmausmässan i Torsö kyrka, kom mattorna på plats! Grundtanken från mig var ju att de skulle förstärka Agda Österbergs röllakansmatta ”Livets träd,” som ligger i mitten, genom att ta upp färgen ur hennes matta. Och jag tycker att jag lyckades bra med det.

Beställaren, Mariestads församling av Svenska kyrkan, var också mycket nöjd. Och själv är jag stolt över att få vara medskapare till miljön i ”min” kyrka på ön.

Dessutom innefattade uppdraget att skapa något med fokus på klimatsmart och hållbart, eftersom församlingen arbetar aktivt och hårt med just detta. Och allt material (utom varpen) är ju återbruk – det jag inte redan hade i mitt förråd hittade jag på Kyrkornas Second Hand i Mariestad. En enda färgning blev jag nödd att göra, en starkt violett, men i övrigt har jag arbetat med melering av materialet för att få till rätt nyanser.

Nu vidare till nästa projekt – ett möbeltyg i halvlinne. Fortsättning följer!

Det här inlägget postades i Kyrkan, Vävning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *