Nytt år – nytt liv!

IMG_2364 Det nya året har givit oss en ny liten familjemedlem, dvärgschnauzertiken Daisy, 3 år, och hon har måst vänja sig vid att matte går till vävstugan på förmiddagarna. Det har fått ta sin tid, och varje gång är det som om jag rest till Amerika… Så stunderna i väven har blivit lite kortare i januari, men nu börjar hon lita på att jag ju kommer tillbaka.
IMG_2388 I lilla vävstolen pågår projekt skåpsrensning, dvs restrullar sen Hedenhös av cottolin i olika rosa nyanser som tillsammans med lintowgarn köpt på fb-gruppen Vävtorget blir tolv toaletthanddukar. Bindningen är ”Engelsk handduksbindning” ur Praktisk Väfbok för den idoga svenska kvinnan från 1899. Den har jag vävt tidigare men då i en tunnare halvlinnekvalitet – det ska bli spännande att se och känna hur den rosa kvaliteten blir! – I stora vävstolen väver jag sista biten på den ljusa mattvarpen, en sovrumsmatta på beställning. Kul att vara igång igen! Och varva med skogspromenader med hundarna…

Det här inlägget postades i Ergonomi, Vävning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *