Engelskt rött

Mattbeställningen fordrar inköp av textilfärg – det ska bli svart-grått med engelskt rött i rutig dubbelväv, och med mörkt vinrött i också. Och jag färgar och färgar – rött med något svart i – neej det blev för mörkt, nästan åt det lila hållet. Ett försök till med nytt material – bara någon droppe svart i den röda soppan – jaa kanske. Lite djupare rött blev det.
Men ”engelskt rött” – hur får man till det? Det är ljusare rött med anstrykning av brunt och lite rosa i. En del material har jag, men inte så det räcker.
Så på gårdagens auktion i Hova hittar jag en låda med två överkast i, 100% bomull, i exakt rätt nyans av engelskt rött, och med resårband på baksidan som rynkar samman hela tygsjoket till voluminösa sängkappor runt sängen. 60:- kr gick inropet på, och nu sprättar jag resårband! Plötsligt upptäckte jag att man kunde lossa både under- och övertråd, dra i undertråden som bildar en kedjesöm, och övertråden, samtidigt, och då lossar alltihop utan sprätthjälp!
Sen ska det bara tvättas, innan jag rullar i stenhårda rullar och bär till mannens träverkstad för trasskärning i bandsågen…!

Det här inlägget postades i Vävning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *