Fådda blommor

Varpen jag fick av en väninna, som påstod att hon aldrig skulle väva mera, hade varit tänkt till kuddar i noppväv. Det är kanske en spännande teknik men kändes inte riktigt rätt för mig. Så när jag hade dragit på varpen, komplett med sked och färdigsolvad, på lilla vävstolen vävde jag först en löpare vitt i vitt, och därefter en till fast med oblekt inslag och färgat pärlgarn i ränder. – Sen klippte jag bort partier av varpen för att få luckor i väven, och vävde tuskaft varvat med karelsk spets som ju ger ytterligare ”hål”. Resultatet? En ny insynsskyddsgardin till vårt badrum som vetter mot den hårt frekventerade altanen…  Lite bredare, kanske 6 cm, skulle nog varpen ha varit för att passa optimalt i fönstret. Men det blev fint i alla fall.

Det här inlägget postades i Vävning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *