Mellandagar – skapardagar

”Fådda blommor” som Kurtan sa, är ganska spännande. En varp med tillbehör fick jag av en bekant som påstod sig aldrig vilja väva igen. Hur nu något sånt är möjligt…? Men jag tog tacksamt emot påsen med material.

Idag har jag undersökt det hela närmare. Det var merceriserat bomullsgarn, ca 4,5 meter, solvat och skedat och med perfekta omknytningar överallt. Samt tillhörande vävnota så jag kunde se vad ursprungstanken varit: Vita kuddar i noppväv. Inte så kul tycker ju jag, så nu får det bli något annat. I ett nafs var denna varp i eftermiddag förberedd i lilla vävstolen, klar för pådragning imorgon. Och efterarbetet, solvningen t ex, är ju redan klar!

Fast om jag ska göra en liten gardin till badrummet, som insynsskydd mot altanen, får jag nog skeda om med tät- och glesränder. Spännande är det i alla fall!

Möbeltyget i den stora vävstolen känns mest som produktion nu, som måste bli färdig. Fast det blir vackert, det också!

Det här inlägget postades i Vävning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *