Blåsa på lågan…

En liten Brio-vävstol från Kyrkornas Second Hand har idag fått ny varp för att bli en julklapp till ett barnbarn! Min väninna hade tanken att hennes barnbarn skulle kunna väva något till sig själv, en halsduk kanske, så jag har dragit på en varp av ett supermjukt garn av bomull/akryl. Nyttigt för mig som är så fixerad vid naturmaterial, dvs ull och lin, att ”tänka utanför boxen”, dvs helt fokusera på vad som är bäst för att en 5-åring ska tycka att vävning är superkul. Både lätthanterligt, och jätteskönt att ha på sig!
Sen blev jag 5 år själv. Jag har vävt ner min halsduk, mamma/mormor har klippt ner den ur vävstolen och knutit fransarna, och den blev jättefin. Då vill jag ju fortsätta att väva något mera! Med en gång!! – Så med det i bakhuvudet drog jag alltså på varp till två halsdukar, i ljusgrått garn. Ett nystan knallrosa till hennes egen som är lite påbörjad, och ett nystan blått till någon annan, så hon kan göra en till, direkt!
Nu gör mannen tre små skyttlar, för dom fattades, i sin träverkstad. Sen kan vi leverera!

Det här inlägget postades i Vävning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *