Summering av julmarknaderna

Vilken fantastisk julmarknadshelg vi har haft! Först på lördagen på Vadsbo Museums Julmarknad, med hantverkare på Stallet (och utanför på gården) som det brukar vara. I år liksom förra året stod vi dock inne i värmen! Museet hade också fixat en aktivitet, Tomtens verkstad, för yngre besökare genom samarbete med esteteleverna på gymnasiet, vilket verkligen drog dit både gamla och unga. Fullt med folk drog genom lokalerna, och på gården utanför fick man stundtals nästan knô sig fram. Helt underbar stämning, och en avlyssnad kommentar löd: ”Nu behöver vi inte åka till varken Vadstena eller Lübeck, för nu har verkligen Mariestad lyckats att skapa en fantastisk julmarknadsstämning!”

Vi packade inte ens ur bilen på lördagskvällen när vi kom hem, för på söndagsmorgonen drog vi till Torsögården här på ön och skyltade upp igen, nu för Torsö Röda Korskrets’ minijulmarknad med totalt sex utställare. Även här strömmade Torsöborna till, samt även tillresta från fastlandet, och alla utställarna, samt även Rödakorskretsen, var jättenöjda med resultatet. Avslutningsvis fyllde vi Torsö kyrka kl 18 till en fin 1:a Adventsgudstjänst med LaVidakören, flöjt- och trumpetsolister till Hosianna, och vi var tre kyrkvärdar för att klara av kollektinsamlandet under psalmsången.
Nu blir det något lugnare tempo, men fortfarande några beställda julklappar som ska skapas och levereras. Vad säger jag inte – ifall mottagarna skulle kika in här…

 

Det här inlägget postades i Utställningar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *