Fem ränder per dag

Möbeltyget till ärvda salongsmöbeln växer vidare. Nu har jag vävt 6,40 av dom nödvändiga 11 meterna. Eftersom jag känner mig själv som en obotlig tidsoptimist som ofta börjar alldeles försent med stora projekt – och därför nästan knäcker mig för att leverera i tid – så har jag schemalagt den här vävningen:

Fem ränder per dag, fem dagar i veckan – det blir drygt 1 m tyg per vecka, och då bör nerklippningen kunna ske innan trädgårdssäsongen kör igång på allvar. Så det är vad jag gör: 5 ränder måndag-fredag, någon gång lite mer när det flyter på bra.

Sen har vi stoppen i maskineriet: spolningen av inslagstråden. Jag förstår att min farmor lät pappa och hans systrar sköta spolmaskinen åt sig – det hade underlättat med lite barnarbete… Men jag tröstar mig med att det ger bra variation för nacke och axlar, rent ergonomiskt….

Det här inlägget postades i Ergonomi, Salongsmöbeln från 1924, Vävning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *